Login

Kukafce

Artist Tamburaši iz Cirkulan
Title Kukafce
Release Date Friday, November 22, 2019
Genre Folk > Traditional Folk
Copyright © Kulturni center Maribor
Country SLOVENIA

Promotion Text

Tamburaši iz Cirkulan so ruralni in hkrati izredno sodobni muzikantje.

Tamburaši iz Cirkulan igrajo ljudsko glasbo, ki je zelo blizu izročilom vzhodne Štajerske, hrvaškega Zagorja in Prekmurja. Jasno je, da glasba in pogled na izvedbo, kot tudi sam odnos do posameznih pesmi in viž ne more biti identičen tistemu izpred dobrih 100 let, ko so se tamburaši na teh prostorih pričeli pojavljati. Izbor in priredbe so zasnova Boštjana Polajžerja, pesmi kot jih slišite na tem CD-ju, pa skupaj "aranžirajo" na vajah.

Tamburaši iz Cirkulan so ena izredno redkih postav, ki opravičujejo sistem financiranja amaterskih kulturnih društev v Sloveniji. To dokazujejo z rednim izdajanjem nosilcev zvoka, ki imajo celo svoj konceptualni "vrstni red", kar je sploh izjemno v Sloveniji in daleč okoli. Že sami naslovi CD-jev dokazujejo in opisujejo tradicijo v pozitivnem pomenu, brez banalnih ali primitivnih primesi. Prvi CD "100 let" so posneli v živo na Radiu Slovenija. Drugi CD "Hojladrija" so snemali napol studijsko, pričujoči tretji CD "Kukafce" pa so posneli v Studiu na meji, kjer so producentsko zrelo in samozavestno vodili celoten projekt.

Tamburaši iz Cirkulan so ruralni in hkrati izredno sodobni muzikantje, ki jih je zelo prijetno poslušati, njihova glasba pa je obenem sodobna in tradicionalna. Veliko užitkov ob njihovih "Kukafcah" vsem poslušalcem, njim pa še glasbeno plodnih naslednjih 100 let.

Management / Booking

Get in contact