Login

Potujem

Artist Balladero
Title Potujem
Release Date Wednesday, June 16, 2021
Genre Pop > Alternative Pop
Copyright © Club2 Records
Country SLOVENIA

Promotion Text

BALLADERO osvežuje listo skladb za vroče dni z novim poletnim singlom POTUJEM

Počitnice so pred vrati in tudi BALLADERO z novim singlom POTUJEM dodaja suverenega kandidata v nabor svežih novih poletnih »to morate slišati« skladb. Po zimski retro uspešnici Drugačen svet in spomladanski nabrito rokerski Najina tako poletno sezono odpira s sončno sočno zvočno poslastico. Nov singel je, za v prvi vrsti baladno naravnanega ustvarjalca, znova presenetljiva skladba, ki nas tokrat prijetno pelje v smeri uživaške eksotike in vztrajno zapeljuje z izdelanim, a nevsiljivim karakterjem. POTUJEM sveže, neobremenjeno in v ritmu valov pluje s polnimi jadri pop zanosa, na krilih svetlih tonov značilnega kitarskega »rifa« (tokrat ga je prispeval kar Balladerov brat Aljoša) ter globoko v »groove« zasidrane ritem sekcije. Peščeno-plažno vzdušje zaokrožajo barvite klaviature, ob spremljavi karibskih jeklenih bobnov, ki lahkotno slikajo sproščujoče vzdušje neskončne velike modrine.

Seveda pa Balladero v svojem značilnem duhu tudi v polni poletni o(d)pravi stvari ne pušča plavati le na površju. Potop v POTUJEM, pod produkcijo katerega se je znova podpisal Balladerov stalni sodelavec Uwe Bossert (kitarist superskupine Reamonn), prinaša univerzalen motiv prevpraševanja »statusa quo« oz. aktualnega stanja stvari, z upanja polnim pogledom proti obzorju, na katerem se rišejo lahkotnost, užitek, a tudi nove avanture. Zato je POTUJEM vsekakor primerna in nadvse navdihujoča zvočna spremljava za vse vaše nove, nepozabne vroče spomine!

POTUJEM ob dovršeni zvočni podobi spremlja tudi nov videospot, v katerem BALLADERO v sodelovanju z mariborsko režiserko Saro Himelrajh in snemalcem Niko Črepnjakom (od)potuje nazaj v rodne kraje. Slikovite razglede, ki so ga navdihovali že v otroštvu pa z občinstvom deli tudi v družbi tistih (stvari) ob katerih je svojo glasbeno in življenjsko pot tudi začel. Od legendarnega dedkovega magnetofona do igrivega bratskega dueta, ki spominja na prve glasbene podvige v skupnih bendih ter magične idile prostranih zelenih polj in s cvetlicami posejanih travnikov na ravnicah in gričih Goričkega.

BALLADERO je dober znanec radijskih valov in odrov, ki že od lanskega »koronskega« leta vzdržuje visok tempo izdaj novih singlov, s katerimi napoveduje tretjo dolgometražno ploščo, naslednico odličnih albumov Perfect You in Club Deuce. Plodoviti klavirski kantavtorski kreativec se je v svoji pestri glasbeni karieri podpisal pod vrsto žlahtnih in radijsko prisotnih skladb kot so Zlati časi, Ponesi me, Če bi, Le bdi in druge. Po lanski orkestrski turneji in nastopih na velikem odru Festivala Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom, se je maja letos z izvrstnim koncertom predstavil v oddaji Izštekani, s Camerato Slovenskega mladinskega orkestra in gosti. Po koncertno pestrem poletju v okviru katerega bo nastopil tudi na festivalu Lent in drugih odrih, ga jeseni čaka tudi nastop v finalu slovenske popevke s skladbo Marelice. Obenem z različnimi producenti dokončuje skladbe za dolgo pričakovano novo ploščo.

Pictures

Promotion Pictures

Management / Booking

Get in contact

Promotion plan

Get Flyer (pdf)

14.06.2021 Pre-premiere Radio Val202
16.06.2021 Video release