Login

Najina

Artist Balladero
Title Najina
Release Date Wednesday, March 17, 2021
Genre Rock > Rock > Indie Rock
Copyright © Club2 Records
Country SLOVENIA

Promotion Text

Balladero nadaljuje pot proti tretjemu albumu z energičnim novim singlom NAJINA

V nepredvidljivem času, ki nas s trajno izolacijo, ukrepi in globalno pandemijo peha v osamljenost neumorni Balladero znova osvetljuje tisto, kar je v življenju zares pomembno. Nov singel Najina je energično, zgodnje predpoletno posvetilo pravemu prijateljstvu, partnerstvu, življenjskim avanturam in vedno navdihujočemu »soku« neminljive ljubezni in strasti. S polnim zvokom kitar, na katerih znova blesti nemški zvezdnik Uwe Bossert (član superskupine Reamonn) in udarne ritem sekcije, nas objame brez kančka solzavosti ali osladnosti ter popelje na nebrzdano »naelektreno« avanturo. V iskrivi skladbi, ki kot nekakšen ponoreli, neustavljivi vlak s polno paro pelje naprej, je na slovenski sceni že dobro usidrani avtor znova suvereno za krmilom, obenem pa preseneča in prevzame s svežino, optimizmom in zanosom, ki slikajo zvočno pokrajino polno upanja. A tudi poguma za to, da si to, kar je dobro in vredno ohraniti, vzamemo nazaj. Skupaj!
Nov singel Najina krasi tudi za Balladera netipično besedilo, ki v kiticah skoraj filmsko opisuje kontrastne občutke in avanturistično dogajanje, skoraj kriptično zavito v slikovitih in bogato opremljenih začetnih verzih. To dopolnjuje prepoznavno Balladerovsko zapeljani refren, ki še kako ostane v ušesih in v mislih, predvsem ko naslika za te kompleksne čase skoraj pozabljeno preprosto idilo ali kot poje avtor: »Jaz in ti. Glava na ramenu, mirne sanje in srečno srce. Ta trenutek popolnosti.«
Filmski moment skladbe lovi tudi spremljajoči videospot, ki ga je tokrat zasnovala mlada režiserka Taja Košir Popovič, kreativnost mlade generacije pa se v vizualni zgodbi dopolnjuje tudi z unikatno koreografijo mlade plesalke Kaje Ramšak, ki v čutnem plesu povzema bistvo Najine – da gre tako pri glasbi kot pri vsej umetnosti in življenju predvsem za to, da znamo čutiti in začutiti v dvoje. Le tako lahko ohranimo tudi ne le najin, ampak naš svet z lučjo in močjo skupne strasti do vsega, kar je lepo.
Nov singel Najina je po prepoznavnem albumu Perfect You, ki je bil izbran za album leta 2016 po izboru 24ur.com in hitu Zlati časi, ki je bil istega leta najbolj predvajana skladba na Valu 202, nova napoved nadaljevanja enega najbolj tvornih Balladerovih sodelovanj, saj se pod produkcijo pri skladbi znova podpisuje prej omenjeni Bossert, s katerim tvorita učinkovit in odličen mednarodni tandem. Obenem skladba napoveduje tudi nadaljevanje poti proti že težko pričakovanemu tretjemu albumu, ki ga Balladero že dlje časa snuje z raznimi producenti. Nekaj singlov je v tem času že uspešno izšlo, naj omenimo orkestrsko balado Še živim (2019) v sodelovanju z Jadranko Juras in Bobbyjem MacIntyrejem ter intimno Ponesi me (2020) in plesni hit Drugačen svet (2020), ki ju je Balladero v končno obliko spravil v sodelovanju s prepoznavnim ter vseprisotnim producentom in glasbenikom Žanom Serčičem.
Balladero tudi sicer, v tem za ustvarjalce še naprej neprijaznem času, kot številni drugi glasbeni kolegi vztraja in ostaja aktiven kot je le mogoče. Letošnje leto bo navkljub še naprej trajajočim oviram in spremembam zato polno izjemnega dogajanja. Že aprila Balladera čaka nastop v finalu Festivala slovenske popevke na RTV Slovenija, kjer bo predstavil skladbo Marelice. Takoj zatem sledi še gostovanje v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer bo z 12-člansko orkestrsko zasedbo iz lanskega gostovanja s Slovenskim mladinskim orkestrom (SMO) in številnimi gosti predstavil presek svoje dosedanje glasbene poti.

Pictures

Promotion Pictures

Management / Booking

Get in contact

Promotion plan

Get Flyer (pdf)

15.03.2021 Video teaser
17.03.2021 Radio release
19.03.2021 Video release