Nizki udarci na visokem nivoju

Artist Pridigarji
Title Nizki udarci na visokem nivoju
Release Date Friday, December 6, 2019
Genre Reggae > Ska-Punk
Copyright © Kulturni center Maribor
Country SLOVENIA

Promotion Text

Pesmi vas bodo gotovo pustile ravnodušne in poslušne, prevarane in razočarane...

"Samo klinično mrtvi vedo, kako izgleda življenje po življenju!
In kdo je bolj upravičen, da vidi luč na koncu tunela, kjer je dežela plevela, da lebdi nad svojim truplom v operacijski mizi in se napreza, da bi spremljal potek zadnjega kirurškega reza, kot Pridigarji, ki so dolgih devet let čakali v hladilnici in vegetirali v večni komi, kar večno zlomi, in s svetom komunicirali zgolj z zenico očesa ob odsotnosti ostalega telesa.
Po pravljičnem spanju in uspešno izvedeni operaciji se zbujajo s svojim šestim CD-jem Nizki udarci na visokem nivoju, z mučnim spoznanjem, da so oblastne metode mučenja in zatiranja ostale enake, le kirurška oprema je vse bolj prefinjena in sofisticirana od časov, ko so posneli zadnji album.
Naša zvesta publika, ki jo lahko poznavalci stroke preštejejo na prste ene roke, bo gotovo razumela, da so številne menjave posadke, namesto da bi prevažale odpadke, uživale sadove sladke, zarezale v samo tkivo benda brazde gladke, zato smo potrebovali kar nekaj zdravilnih vraž, da se z vsemi žavbami namazani iz skope srednje Evrope pretihotapimo do vrha zahodnega Balkana, kjer nam je prihodnost dana!
Kako je z življenjem pred in po smrti, lahko izveste v zimzelenih melodijah Pet minut sreče, Smrt, Slovo od starosti, V interesu preiskave in Zombi v katakombi, ki jih družbeno kritično požlahtijo naslovi, kot so Politiki, Incest Arest in Turneja treh dežel, zajeti vnovem albumu, ki vas bo gotovo pustil ravnodušne ino poslušne, prevarane ino razočarane, jezne ino trezne, statične ino apatične, nebogljene ino zamorjene. To je tudi naša ciljna pulbika, na katero štartamo tokrat, saj vemo, da se veselje, sreča, radost in optimizem najdejo samo še v televizijskih šovih in poročnih okovih!
Ker vsi vemo, da nam prav lahko gre in zato nam bo gotovo tudi šlo še veliko slabše kot sedaj, ko je stanje več kot kritično, tako družbeno kot politično, naj vas potolažimo; Alarm - Ni razloga za paniko!"

Pridigarji so:
Davorin Bešvir - glas, bas,
Domen Obilnik - kitara,
Matej Mertik - pozavna,
Andrej Rakuša - bariton sax,
Sašo Barin - trobenta,
Aljoša Širovnik Vičar - synth,
Kruno Karlovčec - bobni.

Management / Booking

Get in contact