Get every week all new releases

Svet

Artist Gušti
Title Svet
Release Date 2016-12-07
Genre Pop > Pop
Copyright © Nika records
Country SLOVENIA

Promotion Text

Svet

Miha Guštin - Gušti je pomemben akter slovenske glasbene scene. Močan pečat je pustil že v začetku glasbene poti s hiti, ki jih je napisal za zasedbo Big Foot Mama (Led s severa, Nisem več s tabo, Fenomen, Garbage (hip hop med nogami), Črn tulipan, Mala nimfomanka). Samostojno kariero je pričel graditi z albumom Dolce Vita (2002), nadeljeval pa z albumoma GP (2005) in Naša stvar (2011) na katerih so njegove pesmi peli različni izvajalci, najbolj pa se je med različnimi sodelovanji v kolektivni spomin utisnilo tisto s Polono Kasal.

Od leta 2013 do danes so izšli še trije samostojni singli, na katerih se je zgodilo tisto, kar so mnogi ves čas čakali in se je pač moralo zgoditi. Gušti je svojim pesmim vdihnil življenje sam, s svojim prijetno zmedenim vokalom.

Nova dvajseta je pesem, ki se je pojavila kot uvodna špica istoimenske serije na prvem programu RTV Slovenija, Svet je nosilna skladba letošnjega novega mladinskega filma Nika, skladba Navaden občan pa je karikatura odseva družbe, ki nas obdaja in je na radijske valove prišla minulo zimo.

Gušti trenutno dela na novem materijalu in obljublja nove skladbe, ki nas bodo grele prihodnjo pomlad.